Sidor

onsdag 3 juni 2009

Ekologisk mjölk bäst ..?

Kostdoktorns hemsida diskuteras just nu Milko.
En riktigt snopen insikt för min del, är att Milko använder tillsatser i sina ekologiska produkter(?!)
Ingen trevlig sak för företaget att bli uppmärksammad för, i och med att många människor verkligen tror på idén med Ekologiska produkter som ett "bättre alternativ".

För några produkter är det säkert så, men jag menar nog att den vanliga mjölken och grädden oftast är lika bra som den med ekologisk märkning.
Det finns många gårdar som ger korna lika mycket utevistelse och möjlighet att beta som såkallade ekologiska gårdar.
Jag gillar tankesättet med ekologisk odling, alltså obesprutade grödor ..
Men när det kommer till mjölken och grädden, tror jag inte att det finns stora skillnader på kvalité, ekologisk kontra icke ekologisk, här i Värmland.

Hursomhelst, karragenan borde inte behövas att tillsättas i vare sig "vanlig grädde" eller ekologisk grädde .. Blev mycket besviken på er Milko ..

Inga kommentarer: