Sidor

lördag 23 maj 2009

Kotletter och nybakat bröd ..

Jo då, det lagas mat i Västtomta, men det har nog inte prio ett nu i dessa underbara försommardagar:)
Men mat måste man ha och idag tog jag snabbt upp några kotletter, lade dem i en form, vispade Creme fraiche med kryddor och lite grädde och hällde över kotletterna .. In i ugnen med formen, enklare kan det inte bli:) Medan kotletterna stekte, slängde jag ihop en bröddeg. Det är länge sedan jag bakade riktiga limpor nu, gissar att Tobbe blir förtjust när han kommer hem:))
Jag brukar göra min deg på ca en liter vätska, så också denna gången.
Inte ett helt korn/frö av något slag fick komma ner i min deg .. men absolut gärna malet med alla beståndsdelar kvar:) Jag känner en stilla förundran kring den allmängiltiga föreställningen att det skulle vara så fantastisk bra för våra kroppar med alla dessa hela stenhårda frön/korn .. nej, hårdsmält är ordet!
Här står Limporna på gäsning ..
Tillbehöret till kotletterna blir inte bröd, utan lite vitkål och morötter ... Gött:) Och visst är det bara såå gött med nybakat bröd med smör på och en god kopp kaffe .. det får bli helgens njutning för kropp och själ :)

4 kommentarer:

Maud sa...

Hej Ellinor!Håller med dig. Jag tycker inte om alla hela korn i bröd.Det ska vara så nyttigt och bra för magen. Istället så mår inte min mage bra av sånt. Jag blir hård i magen av alla fibrer. Jag använder vetegroddar och ibland havregryn.Det tycker jag är bättre.Jag ska testa ett morotsbröd som jag fick recept på från Tasteline. Det verkade gott.Ingen utbakning och lång jäsningstid. Degen skulle bara hällas i formarna.
Kram Maud

Ellinor sa...

Låter spännande det där brödet:)

Annars har vi nog bröd i minst en månad nu, vi äter inte så mycket bröd till vardags.

Crazyangel sa...

Har aldrig provat gjort bröd, mer än sones ^^ men ska absolut prova!

Ellinor ... sa...

Hej Crazyangel!
Klart du ska prova, det är fantastisk gott med hembakat bröd, och så mycket godare än de man köper i affären!
Lycka till!!