Sidor

tisdag 26 maj 2009

Ålandsresa ..

Så har jag varit på en Ålandsresa med jobbarkompisar, en sällsam upplevelse för min del, eftersom jag aldrig varit på dylikt. Inte förstår jag hur färjorna tjänar pengar på trafiken .. och inte förstår jag hur någon kan tro att man tjänar in pengar på att handla i en taxfree shop.

Nåväl, det var maten under resan som jag tänkte språka lite om. Söndag kväll serverades en sorts buffé med allehanda rätter, från wokhistorier till kyckling-grillspett som säkerligen var några halvfabrikat, ála "bara att kränga i långpannor och slänga in i ungnen- saker" ..
Med andra ord, jag var inte särskilt imponerad eller förtjust över någon maträtt ..
Visst smakade jag på endel saker, men det blev en ungefär en tugga av varje rätt jag tagit till mig.
Köttet, som jag trodde skulle vara trevligt, en biffskiva trodde jag, visade sig vara en smaklös, något seg historia som jag blev mäktigt besviken över. En himla tur att det fanns lax, både rökt och gravad ... så får man hoppas att de var utan för många E-nummer, de smakade iallafall helt ok.

Det lustiga i kråksången var att det fanns tappkraner med vitt och rött vin samt öl, som man fick ta av så mycket man önskade(?) Ja, självklart fanns det även alkoholfritt, men jag förstod inte hur man kan sälja mat och alkoholhaltig dryck såpass billigt och endå tjäna på det?

Frukosten på måndag morgon började bra, det fanns bland annat äggröra och några korvar som såg ut som prinskorvar. Det tog jag .. och när jag började äta av äggröran så var den SÖT!!!? Fy för den lede hur illa det var med sockrad äggröra, hur kan man förstöra mat på det viset?! Som tur var, fanns det även kokta ägg. Det blev fyra kokta ägg istället för den vidriga äggröran:)

Vi hade beställt lunchbuffé på vägen hem, jag blev besviken när det visade sig att det var "repris" på buffén från kvällen före.
Den här gången hittade jag någon sorts parmaskinkahistoria, samt lax .. med lite potatis och smetana, ska jag inte säga annat än att jag blev mätt.
Kontentan av resan för min del blev såhär; Om man inte tycker om dansbandsmusik, trängas med massor av människor, handla saker som är lika dyra som här hemma ... och äta/dricka medelmåttiga produkter, så skall man inte åka på en sådan resa ... Fast visst köpte jag en fin whisky till kära maken .. men med pengarna som man annars lägger ut på en sådan resa, så har man råd att köpa whiskyn hemma på bolaget:))

Söndagskvällen genomled jag delvis med någon dansbandshistoria som visstnog skulle vara mäktigt populära hos de som gillar sådan musik ..
Måndag förmiddag kom dråpslaget i form av en människa som tog emot önskemål av publiken, på sånger som de ville att han skulle spela och sjunga ...
Herregud, det hela lät som en blandning av Frälsningsarmén och Bengt Alsterlind (!) ..
Då fick jag nog av det hela, gick ut i friska luften och tog några bilder istället:) .. Som sagt, en sällsam resa ..

7 kommentarer:

Maud sa...

Hej Ellinor! Han som tog beställning på musik, ska visst vara ifrån Aschtan (Allstakan i Gunnarskog) Kocken kanske var bakfull och tog fel på salt och socker.Jag har åkt flera ggr men aldrig tagit av gratisdrickan av öl eller vin. Måste vara något billigt skit eftersom det är gratis.Vill man ha fin mat så ska man inte välja buffén,utan gå in i en matsal där man blir serverad. Dyrt men det brukar vara bättre klass på den maten. Dyrt men gott.Jag har också undrat hur dom kan köra så billigt. Jag har fått erbjudande som pensionär, 95 kr inkl,bussresa,buffe och frukost.Tydligen så tjänar dom på det i alla fall på allt som folk handlar.
Kram

Ellinor sa...

Vi fick resan genom jobbet, en såkallad kick off, annars hade jag aldrig åkt. Vi jobbade endel med uppgifter under söndagen, så då gick ju tiden snabbt, annars tyckte jag det var olidligt tråkigt.
Jag blev mest förundrad över att så många åker på såna resor och verkar tycka det är jätteroligt(?)
Hellre en sväng till Tvällen då och äta god mat, eller varför inte en resa till Bodaborg:)

Maud sa...

Sitta på soldäck om det är varmt väder och titta på Stockholms underbara skärgård, det är grejer det. Jag tycker om att åka båt, stå i aktern och se skummet och fåglarna som flyger efter båten i hopp om att någon ska slänga ut någon mat.
Vart ligger Bodaborg eller är det namn på på något gammalt torp i skogen ..hehe?
Kram Maud

Ellinor sa...

:D Nej, inget torp i skogen .. http://www.bodaborg.se/vadarbodaborg___23.aspx

Det kan nog vara så att jag drunknat någon gång i mitt tidigare liv .. jag gillar inte havet, inte måsarna heller ..
Skogen och fjället däremot är mina favoriter:)

Cissi sa...

Det ska va skogar, sjöar och många mil från storstäder och nollåttor hehe. Då trivs man som bäst :D

Ellinor sa...

Skogar och sjöar är härligt ja:)

Fast visst är det roligt att resa någonstans ibland, bara man slipper gruppresor och kan göra precis som man själv vill:))

Maud sa...

Bodaborg är inget för mig, alldeles för äventyrligt. Då komme jag nog inte levandes hem.
Kram