Sidor

fredag 8 maj 2009

Gräsbeteskött

Gräsbeteskött .. alltså kreatur som ätit enbart gräs, hö och ensilage, skall vara det bästa i köttväg. Jo jo, vi vet nog inget annat vi ..

Men när dygnet bara har tjugofyra timmar .. och man skall hinna med att packa ner X antal kilo kött och nötfärs i frysen .. då får man ta natten till hjälpen:)

Efter kvällspasset på jobbet, väntade några timmars arbete, men jag sade till gubben min; "Vi orkade ju vara uppe hela nätter förr .. " då sade han; "På den tiden hade vi mera endorfin i kroppen gumman" .. hmmm! :D

Nåväl, ett helt "lass" med nötfärs ligger nu i frysen .. Sista grytan .. Så var det köttets tur att packas .. Såå fina grytstekar som allra helst:) Ingen el har mörat det här köttet, det har fått hänga .. Och självklart ett gäng med märgben till hundarna .. vad de skall bli glada i morgon när de får götta sig med ben:)

5 kommentarer:

Maud sa...

Hej! Vad klok han är Tobbe. Nu fick jag förklaringen till varför man har mer ont i kroppen på ålderns höst. Det fattas en massa endorfiner. Du kunde ringt mig så skulle jag hjälpt er packa. Två nävar köttfärs= c:a 1/2 kilo. Testa nästa gång får du se om det inte stämmer.Tittade på grillfilé igår på affären.Den var färdigkryddad.Fullduttad med E-nummer.Bäst att krydda själv.
Kram Maud

Ellinor sa...

Ät mörk choklad Maudan, det skall ge endorfiner har jag hört:D
Har ständigt en kaka i kylen ..
Kramiz

Maud sa...

Oj vad kvick du var att svara. Mörk choklad ska vara bra för mycket. Man kanske skulle testa.

Henriette sa...

Oh det ser godt ud !
Jeg pakker altid fars i 500 grams pakke - laver dem flad så fylder de mindre i fryseren.
Knogler og ben koges ned til en stærk koncentreret suppe som jeg fryser ned i små glas beholdere
= god sund suppe eller sovs med masser af næring- den skal kogestil den er gele agtig ;)
Naturligvis får Sienna også en del af dem.

Ellinor sa...

Jeg skall nog koke noe buljong jeg også, det er godt:)
Ellers pakker jeg i 400gr pakker, gjør dem flate og fine så det får plass mange pakker .. ble nesten 25kg karbonadedeig:) Deilig:))