Sidor

fredag 15 maj 2009

Fredagstankar ..

Hade mardrömmar i natt om att jag födde ett tredje barn bara sådär ...! Hujeda, man skall nog inte äta fläsklägg för sent på dygnet ... ! Jag gillar mina två flickebarn mycket, men har då inga behov av att fortplanta mig igen så att säga .. Det räcker gott med en hundvalp eller två i så fall :)

I dag är städningen i focus här hemma, känns skönt att såpaskura golv och trappor, dammsuga varje vrå där det fastnat hundhår .. Det blir nog ett bad på Saga och Raija idag. Sagas öron tenderar hänga ner i matskålen igen .. dags att klippa lite på längden:) Raija brukar gräva sig en grop att ligga och sova i, i hundgården .. resultat; en dammig grå hund:) Jag gräver igen groparna och Raija gräver upp dem lika snabbt igen .. :))

Hursomhelst så är hundarna nöjda och glada! Pälsarna skiner (ja, när de inte är dammiga förstås!). Att slänga ut torrfodret är nog det bästa vi har gjort:)
Det är inte särskillt svårt att utfodra nu, när vi har goda köttben i frysen. En hackekorv i ny och ne och rester av grönsaker eller en brödbit .. buljong (Obs, ej för salt!) eller lite filmjölk/yoghurt. Det går fint att koka lite havregrynsgröt, blanda i ett ägg och en klick smör .. lite yoghurt på, det älskar de att få:)

Ibland köper vi in färskfoder, det är lättvindigt att ta med om man skall bort någonstans. I en kylbag håller "korvarna" i ett par tre dagar faktisk. Annars är det ofta att vi köper svenska kycklingvingar eller klubbor (Obs, inga marinader och sånt tjafs på!) .. de behöver bara tinas innan förtäring. Kycklinglever är också en höjdare som de gillar att få rått, blandat med lite grönsaker eller en klick gröt.

Oljor ger vi mycket sällan i hundmaten. Vegetabiliska oljor är, vad vi menar, inte beräknade på hundar (eller människor för den delen ) ... hundarna får en smörklick istället för oljan.
Fiskolja är kanske bra, men det är väl bättre då att ge dem fisken in natura så att säga:) Således får hundarna allt rens när vi själva äter fisk .. vilket tyvärr kanske blir sällan, vi är nog mer köttätare än fiskätare ... Fiskbilen med sin "stank" lockar inte alltid till några inköp ..

4 kommentarer:

Maud sa...

Skratta gott när jag såg inlägget om fläskläggen. Skulle tro att du hade magknip.Ja drömmar kan vara konstiga ibland.
Kram Maud

Ellinor sa...

Hmmm .. man får hoppas att jag inte plötsligt blivit sanndrömd:D

Cissi sa...

Jag gillar dig också mamma haha

Ellinor sa...

Så skööönt at höra:)) ... ungefär som knäckebröd (!)... nejdå jag älskar dig smöla, det vettu väl:D!!