Sidor

lördag 16 maj 2009

Eurovisionslördag :)

För de som gillar det, så är det väl final i slagerfestivalen i kväll ... Det blir till att kika sådär emellanåt, om det inte finns något mera givande att göra.
Vi började dagen med frukost på karbonadesmørbröd från igår, lika goa idag:)

Lunchen är redan förberedd, det blir knaperstekt fläsk .. .. och "potatisbullar" av resterna från rotmoset .. Ett par ägg och lite salt i smeten, så är det dags att steka:) Knaperstekt fläsk är fantastisk gott :) I kväll skall vi grilla för första gången i sommar:) Jag tog upp några fina karréskivor .. har redan penslat dem med en blandning av smör, honung och kryddor .. nu får de stå och götta sig tills i kväll ..

3 kommentarer:

Maud sa...

Första gången jag sett att man kan göra potatisbullar av rotmos. Det ska jag pröva på. Men det var allt lång tid det tar med att vispa sockerkakan.Har du vispen på hög hastighet eller låg? Liljekonvaljer
älskar jag för deras doft. Ja de är ju fina också. Har ett ställe efter 61:an där jag tror att de är bra på väg. Solen skiner där nästan hela dagen.
Kramiz!

Ellinor sa...

Man kan säkert vispa kortare tid, men eftersom jag fått höra det engång, att smet som vispas längre blir luftigare kaka, så gör jag så:) På högsta hastigheten:))

Kram:)

Maud sa...

Undrar om inte det är när man vispar för hand. Du sliter ut vispen...hehe. Jag har ballongvisp på min assistent och den smeten höjer sig ganska snabbt och blir fluffig.Jag vann en elvisp på martén ifjol och den stänger av sig efter 8 minuter för att inte bli överhettad. Det är ju lite väl kort tid. Så nu kör jag helst med den gamla.
Godnatt med dig.