Sidor

onsdag 13 maj 2009

Crépes, köttgryta och lite till ..

Så är middagen klar .. Räkorna till mina Crépes är egenhändigt rensade, de är så mycket godare än de färdig skalade i lag (skalade räkor i lag innehåller dessutom massor med smakförstärkare E621!) .. Räkor med skal går snabbt att tina i kallt vatten .. det drar ut kylan och bildrar ett islager som bara är att skölja bort sen .. Smeten till mina Crépes innehåller endast ägg, mjölk, vetemjöl och lite salt .. steks i riktigt smör. Fyllningen i mina Crépes blev stuvning av nässlor och vinbärsblad, räkor och ost .. här klara att gå in i ugnen ... Färdiga Crépes, såå gött! Huvudrätten blev köttgryta av nötkött ... Massor med trattisar fick göra sällskap i grytan, tillsammans med Créme fraiche och grädde .. Tillbehöret fick bli slantar av morötter med smör och basilika .. gött:)

5 kommentarer:

Maud sa...

Oj vad mycket gott du har lagat idag.
Jag har ringt Hans och han sa att han kunde följa med mig och hjälpa mig till lördag. Jag skulle påminna honom på fredag, för jag är så glömsk sa han.Är du hemma på lördag så tar jag gärna rabarber med mig om jag får.
Kram Maud

L-Å Arvidsson sa...

De va mycke gosaker:)
Helt rätt att använda smör o grädde o inga konstigheter...

Ellinor sa...

Jag är ledig hela helgen:DD Det är bara att komma med husvagnen. RAbarber skall du gärna få, den växer så det knakar:)

L-Å-A du är inte så tokig att laga mat själv:) Absolut bara äkta smör & grädde:D

Henriette sa...

Det ser bare så lækkert ud
bliver helt sulten her til morgen ;)

Ellinor sa...

Hyggelig at du synes det:) Det smakte veldig godt också:D