Sidor

fredag 3 april 2009

"Tacos" på vårt vis ..

I kväll kommmer Cissi hem och hon fick bestämma middagen idag:)

Då blir det Tacos på vårt vis .. det innebär att vi inte kommer köpa de där färdiga taco-skalen eller chipsen .. har någon provat att läsa innehållsförteckningen på de produkterna ? (!)

Vi lagar Chapati att lägga vår tacokryddade älgfärs och våra grönsaker i:) Det är så enkelt att svänga ihop vatten, mjöl och salt .. låt degen vila en liten halvtimme så mjölet får svälla till sig .. kavla eller klappa ut lagomt runda, platta "pannkakor". Jag brukar steka dem snabbt i vår stora gjutjärnspanna, Gött!

Tacokryddan är en kapitel för sig, kära dottern verkar tro att den enda möjligheten till smaken av taco, är att köpa de där färdiga kryddpåsarna .. Oj, vad jag skall överraska henne i kväll:D

En god tacokrydda är smidigt att göra själv .. det förutsätter att man har vissa baskryddor hemma förstås, annars får man handla in dem. Kryddor klarar sig länge, bara de får ligga torrt, mörkt och svalt:)

Vinsten med att blanda olika kryddmixer själv, är att man undviker alla E-nummer och annat som tydligen behövs i de blandningarna .. Och hemgjorda blandningar är såå mycket godare!

Istället för salladskål från gud vet vart, så finstrimlar jag vanlig svensk vitkål .. så mycket godare:) Sen får vi väl se vad som finns av grönsaker att fylla våra wraps med .. man behöver inte mera än ett par sorter, någon god ost .. och så lite svalkande yoghurt förstås:)

4 kommentarer:

Maud sa...

Ja blanda kryddorna själv. Jag har läst så mycket om Taco-ingredienserna, och det är inte alls hälsosamt, för det är så mycket tillsatser.Strimlad rödlök är gott till.-:))

Ellinor sa...

Lök är absolut gött till, det får bli en rödlök:)

Ja om man börjar läsa på innehållsförteckningarna vad som finns i kryddorna, så skulle det bli bra mycket mindre i burkarna om man tog bort allt som inte var kryddor .. Mamma blandade alltid sina kryddor själv, några recept finns kvar, bland annat på god grillkrydda:)

Jessica sa...

Hittade till din blogg för första gången idag och började läsa. Mycket intressant men blev besviken när jag läste inlägget här och insåg att det inte innehöll något recept på tacokryddan :-(
Dessutom efterlyser jag lite mer exakta måttangivelser till chapati... hehe. Vatten, mjöl och salt - ok - men vilka dimentioner?
Och så nämner du i en kommentar att du har ett bra recept på grillkrydda - please lägg ut det.
Kram Jessica

Ellinor sa...

Hej Jessica, jag skall försöka hinna med att fixa lite recept såsmåningom är det tänkt:)

Men hur som helst, chapati kan du göra precis som du gör pizzadeg, bara att utesluta gästen och oljan/smöret:)

Mvh