Sidor

fredag 6 mars 2009

Middag för den late ..

.. kan vara att slänga allt i en långpanna och in i ugnen .. Nästan på det viset blev det idag, fast det är klart, det som tog tiden var att skala diverse rötter och vitlöken .. Jag sov alldeles för länge efter nattpasset, så inga hundar fick någon värre lång promenad i dag .. hmm får ta igen det i morgon:)
De fick iallafall gott att äta, med maträster och färskt kött iblandat.

Vi övriga får ugnsbakade grönsaker .. ibland är det så gött att "frossa" i dem ... Det blev en mix av kålrot, morot, potatis, jordärtskocka, gul lök, röd lök och vitlöksklyftor (många ... det är så gött när de rostas hela!) Sen hackade jag en liten grön chili och strödde över det hela tillsammans med timjan och flingsalt. Över detta ringlades lite rapsolja och klickades lite smör:) .. sen in i ugnen.
Så var det köttet då .. En liten bit framdelskkött av älg .. ganska mycket hinnor, men det går fint att skära bort .. sen skar jag köttet i små tunna skivor och slängde allt i järngrytan som var preparerad med smör ... Full varme på plattan, röra om ofta, i med vitpeppar, flingsalt och mata på med små smörklickar ... så blir det såå gött och fint stekt i slutändan :) Tillbehören utöver detta fick bli lite Hummus (hemlagad från blötläggning av kikärtor, kokning till den färdiga goa röran ..). Föll för några små fina tomater också då jag handlade .. hmm ekologiska men ack så oekologiska med den långa färdvägen .. nåväl, köpt är köpt .. "Såsen" fick bli lite god tjock turkisk yoghurt .. sen var det klart, kom och ät ... självplock ...

Inga kommentarer: