Sidor

tisdag 31 mars 2009

Matleda och hundträning ..

Jag har kommit in i en period av matleda. Ingen fantasi och ingen matlust att tala om, då är det inte lätt att hitta entusiasm kring att dokumentera några gastronomiska fiffigheter.. I dag blir det endast stekt fläsk och surkål för min del .. och en liten omelett till kvällsmaten .. Tobbe lär också bli vid en omelett när han kommer hem från jobbet .. Om han inte hittar på något själv vill säga ..

I dag jobbar jag kväll, det vill säga att det finns några förmiddagstimmar att röra sig med till annat än förvärvsarbete. Skall snart gå ut med förmiddagsmat till hundarna. Tobbe tog ut de fyrbenta i rasthagen när han åkte till jobbet lite innan sju.
Två av dem skall få en långpromenad innan jag far på jobb, de två andra får träna med Tobbe i eftermiddag.

Nu har hundarna en period fått färdigt färskfoder från en svensk tillverkare, det fungerar bra. Lite tillskott från vår mat får de också givetvis, men nu är frysen tom för egen hundmat så det är färskfoder som gäller som bas tills hösten och slakten kommer.

Vi har pratat om att åka och inhandla två cyklar utan växlar nu snart. Det fungerar dåligt, milt sagt, med växlar här på våra grusvägar, de gör inte annat än att krångla. Vi har kikat på en modell cyklar som vi tror skall fungera bra för våra träningspass med hundarna och även som enkelt färdmedel till lanthandeln om vi skulle behöva något där.

Hög tid nu att planera framtida träningspass .. En otränad jakthund ( ..eller husse/matte ..) är inte mycket att komma med, till vare sig jakten eller eftersöken. Hundarna har endast haft promenaderna hela februari och mars ..
Vi hoppas på en tidig sommar och värme så vi kan börja simträna med hundarna tidigt i år:)

Hursomhelst, alla hundar mår bra, att slänga ut torrfodren är nog något av det bästa vi har gjort:))

8 kommentarer:

Henriette sa...

Oh jeg kender godt det der med at man slet ikke har lyst/inspiration til mad... tro du ikke også at det er en reaktion på en LANG vinter.
Jeg længes i hvertfald efter friske æg, sprøde grønne ting- nyt salat og asparges.

Jeg har selv en jagthund Breton ( Sienna)- jeg går ganske vist ikke på jagt . Sienna er opdrættet på 75 % rå mad , okse, kalv, kylling, fisk æg, nogle grøntsager og hun elsker det!
Fryseren har været fuld af menneske mad - men nu tror jeg at der er plads til hjemmelavet mad igen til hende

Daniel sa...

Rex börjar bli lite små dryg nu...han har också bara fått vanlig promenad träning...han har massa energi som han bara måste göra sig av med på dagarna..och gärna på djävulskap...haha! Här har då snön börjat töa bort så snart kan man börja cykla!

Ellinor sa...

Hej Henriette!
Ja, det kan kanskje være noe i det at man lengter etter sprøde grønne ting:) Jeg lengter etter neslesuppe faktisk når jeg tenker etter:) Jeg er ikke så pålest på Breton, men det er vel en fuglehund? Har for meg at den ser ut nesten som en springer spaniel, men kanskje mindre? Jeg er overbevist om at tørrfor er med og skaper sykdom hos hunder .. og er veldig glad jeg har mulighet å gi dem annet, så morsomt å høre at du gjør det samme:) Har du flere hunder?
Vi har tre ulike raser akkurat nå, Luzern, vit elghund og jaktcocker spaniel:)

Ellinor sa...

Hejsan Daniel:)
Måste säga att Gandalf är riktigt snäll och go, fast han är löskäftad som far sin och faster sin ...! Skäller på allt som rör sig nära gården:)) Fast det får han lov, jag känner att det är tryggt att hundarna varnar när det kommer folk.
Vi har ju lite att leva upp till, med Ross som var så vältränad hela livet! Jag vill att Gandalf skall vara i toppform till Rättvik, så nu blir det ut och cykla så snabbt vägarna är någorlunda torra ... det blir snart det, så vi lär köpa cyklar någon av de närmaste dagarna:)) Simma, det älskade han att göra i fjol, så vi hoppas att han fortsätter gilla det även i år:) Det kommer bli mycket tid ute vid sommarstugan, nära sjön så vi kan simma ofta:) Klia Rex bakom örat från mig:))

L-Å Arvidsson sa...

Hoppas det rättar till sig o matlusten åter gör sig påmind och visar sig månget bra tipps över det kullinariska fylda matbordet.

http://jaktcocker-jakthund.blogspot.com/

Ellinor sa...

L-Å jag ska göra dig häpen av glädje och göra en kulinarisk höjdare i fåglarnas tecken framåt helgen:)
Vi måste ju fira att tranorna kommit:))

Henriette sa...

Nej jeg har kun Sienna, men jeg passer også ofte hendes mor Ginger ( som bor hos min mor) .
Du kan se hende her som lille hvalp
http://www.hunde-blog.dk/archives/category/breton/

Hun er en stående fuglehund - ca 50 x 50 cm høj og bred.
hurtig let og meget fræk ;)- hun er meget kvik så jeg burde virkelig finde en jæger til hende.

Nældesuppe - mmm ja det tror jeg at jeg kan lave i den her weekend- foråret er på vej hernede. hele 15 grader lover de.

Ellinor sa...

Å så heldig du er som har nesler på gang allerede:)
Takk for lenken, hun så koselig ut:)
Det kan nok være at du finner en fuglejeger i Danmark ja, der fins jo mange:)