Sidor

torsdag 26 mars 2009

Konsumenter i samverkan

Det är ett tag sen jag betalade medlemsavgift och således blev medlem i Sveriges konsumenter i samverkan . Som välkomstpaket fick jag en fiffig kokbok, att behålla eller ge bort till någon som behöver lite införing i hur tänka när man lagar mat så att säga. Det var en tankeställare för oss att man behöver en sådan kokbok överhuvudtaget, ganska skrämmande att matlagning tydligen är blivit så avlägs att man måste lära mänskligheten laga mat på nytt igen ..

Det är dock intressant att följa med på olika nyhetsinslag, det är väl värd ett besök på deras hemsida. Jag valde att stödja dem ett år till att börja med. I senaste nyhetsbrevet, som man får via mail, finns en stor undersökning kring frukostflingor och dess smått otroliga verkan på blodsockerstegringen. Att flera av sorterna har större påverkan på stegringen än rent socker är ju tänktvärt ..
Eftersom det fått så stort uppslag så förstår man att det är ganska många som äter såna produkter, och inte minst köper dem till sina barn .. så trist.

Inga kommentarer: