Sidor

söndag 22 februari 2009

Gårdagens mat ..

.. blev riktigt lättvindig;
Morot, blomkål, lite färsk ingefära och två vitlöksklyftor fick smörsurra i pannan.
Samtidigt kokades ett gäng äggnudlar till hundarna, tog litegrann av nudlarna och slängde i pannan .. på med creme fraiche, toppa med några skalade räkor, riven ost och torkad dill och små bitar citron .. klart!


Förberedde lite inför dagens mat med att göra en sats majonäs.
Tog ungefär en tredjedel av majonäsen och blandade i hackad kapris. Det har jag tänkt servera till stekt rödspätta ..

Kokade två fina rödbetor (ekologiska), skivade och lade i en lag med äppelcidervinäger och lite salt.
De skall hackas och blandas i resterande majonäs, kanske lite yoghurt också, eller rent av lite grädde för sötman. Det är alltså tänkt bli en rödbetssallad som jag skall servera till hemgjorda köttbullar. Älgfärsen är på tining, skall finhacka lite späck och blanda i färsen för fetare och smakrikare bullar:)
Hundarna fick äggnudlor, räkor (samt skal och huvuden av våra rensade räkor). Kokta och mosade skaldelar av våra grönsaker, kryddade med fenkålsfrön (eliminerar fismage!) lite äppelcidervinäger samt var sitt kokta ägg med skalet på.
Äggskal är finfin källa till mineraler och kalk både för hundar och fölk ..

Inga kommentarer: