Sidor

lördag 28 februari 2009

Lördagsmidddag ..

Så blev det kyckling i dag .. lättvindigt i och med att jag bräserade den igår. Jag redde såsen med lite havremjöl från Stöpafors kvarn, det är gött det! En liten doft av paprikapulver gjorde kycklingen ännu mera välsmakande för ögat .. Tre små rivna potatisar, lite flingsalt och en äggvita fick bli "rårakor" .. Så fick lite vitkål genomgå omvandlingen till Cole slaw (Amerikansk vitkålssallad) på mitt vis.. Jag förväller kålen några minuter i litet saltat vatten (det behövs inte mycket vatten i kastrullen, det handlar mera om att "ånga" kålen än att vattenkoka den ..), slår sedan en skvätt äppelcidervinäger i grytan och ger ett uppkok.
Sen får kålen stå några minuter och "gifta sig med äppelcidervinägern", innan jag tömmer den (kålen!) i ett durkslag och låter rinna av .. Sen blandar jag kål, creme fraice och lite syrlig yoghurt, lite vitpeppar, in i frysen och kyler snabbt ner det hela sisådär en kvart .. Klart! Här har min Cole slaw fått en doft med gurkmeja.. Ögonfröjd:)

2 kommentarer:

L-Å Arvidsson sa...

Vad smaskigt, riktigt känner smaken och bara upplägget - superfinty.
mvh/låa

Ellinor sa...

Så trevligt med spanielmänniskor som tittar in:))