Sidor

fredag 10 juni 2011

Grillkväll – semesterdags – och mys framför brasan ..

I dag gjorde Torbjörn sin sista arbetsdag inför våra två gemensamma semesterveckor.
Efter avslutad arbetsdag åkte vi tillsammans och handlade in lite smått och gott så vi inte skall behöva åka in till stan med det första ..

Planerna var att ha en riktigt trevlig grillkväll i kväll – men så kom regnet! Jaja, det vara väl inte så mycket med det, vi fixade i ordning i lillstugan och grillen fick plats på verandan där.

Så grillkväll blev det, fast jag tänkte inte skriva så mycket om maten ... förutom att vi köpt fläsk-karré av Värmlandsgris – en trevlig karré som fick sällskap av kokad  färsk vitkål för året med mycket smör (det är min favorit vårprimör ♥). Ja, lite annat smått och gott blev det också, bland annat en trevlig krämig hemmagjord dressing med Smetana, majonnäs och lite kryddor.

Vi gjorde upp eld i lillstugans öppna spis ... lugnet sänkte sig medan vi njöt av grillat och det att vara i början av två härliga gemensamma lediga veckor (vilket år hände det senast tro ..?).

På bolaget hittade jag en trevlig Cider, dock inget för en "sötmun" då den är tämligen torr och frisk! Väl kyld skall den vara – den behöver lufta sig en aning innan alla smaker faller på plats  – sen är det bara att njuta! För att läsa på lite om Cider och få tips på vad köpa, så kan man kolla på  Riktig Cider:s hemsida
Mättnaden efter den goda maten gjorde att lugnet sänkte sig vid bordet .. man blev sådär dåsig som man bara blir när man är mätt och lugn och sitter bredvid en öppen spis där björkveden brinner ...

Ibland är livet så där förunderligt gött å leva .... ♥

Inga kommentarer: