Sidor

tisdag 8 mars 2011

Träningstider ..

I går var vi iväg till Hälsokompaniet och fick var sitt träningsprogram utformat utifrån våra önskemål och tränarens primära bedömning av vårt fysiska läge just nu.

Tobbe fick endel övningar för bålen samt armarna och jag fick ben och bålövningar.
Riktigt kul var det, även om man kände sig lite bortkommen med några av träningsapparaterna.
Men övning ger färdighet heter det ju, så vi tänker stampa på nu med styrketräningen.

Konditionsträningen blir något vi gör hemmavid. Det känns dumt att stå där inomhus och ex trampa på en cykel när man har fyra ystra hundar hemma som vill ut och springa.
Två nya cyklar är redan inplanerade i budgeten och det behövs, de gamla är verkligen gamla och passar egentligen inte för cykelträning på grusvägar.
I väntan på att det blir cykelvänligt väderlag, blir det i stället "powerwalk" med hundarna. Har man någon gång gått med en älghund/draghund i sele, så vet man att det går undan, ibland i tvära ryck.

Vi rekommenderar varmt ett Baggenbälte som stötdämpare och avlastning för armar och axlar, sedan är det bara att trava på.
Om man däremot skall cykla med sin hund så rekommenderar vi någon av de godkända cykelpinnar som finns. Själva använder vi märket Springer men det finns flera varianter som säkerligen också fungerar bra.

Inga kommentarer: