Sidor

söndag 27 februari 2011

Något snodigt har hänt ..

Så är snart februari slut och ljuset kommer tillbaka med stormsteg. Nu kan vi njuta av några timmar av ljuset när vi kommer hem från jobb. Det är så påtagligt hur humöret och lusten att ta itu med olika göromål stiger i takt med ljuset :)

Nu har jag äntligen tagit tag i projektet att flytta mitt kontor till andra våningen. Med hjälp av Tobbe som fixade jacken till telefon så att förstajacket kom på övervåningen gick det ju fint att flytta datorsladdarna också :) Nu skall här bara upp lite tavlor och mina kartor för att det skall kännas hemtrevligt :)
Nya kontorshörnan
De senaste veckorna har vi varit riktigt duktiga med planerande av matlådor. Varje dag två matlådor med kött eller fisk och något lite kolhydrater bredvid. Ibland har det ena målet blivit ersatt av några ostsmörgåsar gjorda på Oopsies. Skillnaden på det ordinarie receptet och det jag gör är att jag ibland tillsätter en struken matsked med rågmjöl så att vi ska få brödsmaken.
Vi äter aldrig frukost hemma de dagar då vi förvärvsarbetar dagtid, det tar för mycket tid i anspråk från annat morgonbestyr som exempelvis att rasta hundar.
Hur det nu har blivit, så är vi fortfarande så mätta av de där två målen vi ätit under dagen så det blir sällan att vi äter något mera när vi kommer hem. Just detta att vi inte är hungriga på kvällstid är riktigt snodigt för min del, eftersom jag så länge jag kan komma ihåg har varit en kvällsätare.

Vi har också hittat på att börja med en annan rolig sak i friskvårdens tecken. I morgon skall vi sätta oss mera in i det hela innan jag berättar något här :)

Igår var vi iväg på årsmöte i en av de hundklubbar vi är medlemmar i. Det blev en heldag, men vi laddade med frukost bestående av ägg, bacon och pannbiff innan vi åkte iväg. Det bjöds på mosstårta, men vi kände inte för någon tårta utan vi stack inom en hamburgerkedja på vägen hem och åt var sin LC-burgare. Om den var så nyttig vet jag inte, men det var inget bröd och strips till iallafall.

Nog var vi lite sugna då vi kom hem så jag grillade en kyckling tillsammans med hela vitlöksklyftor och tomathalvor. Kryddorna till kycklingen var salt, peppar, kanel och ingefära. Det blev en mycket lyckat kryddblandning, det smakade supergott! Lite paprika skuret i stavar och dipp av Smetana. En god fransk rosévin bredvid och vi hade en riktigt trevlig mysmåltid framför tv:n :)
Grillad kyckling med vitlöksklyftor o tomathalvor

4 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Oj, så gott ni äter, kycklingen förstår jag blev riktigt läcker.
Kul med ny datorhörna, grattis till den :)

Sen ser jag förstås fram med spänning vad det är ni hittat på. Det blir säkert något riktigt bra, det är det alltid på den här sidan ;)
Kram från Alanya

Ellinor sa...

Hejsan Birgitta!
Ja du kan inte tro vad vi två gammalmodiga stofiler har hittat på. Jag tror det knappt själv, men det skall bli riktigt spännande i möra ;)

Det är så roligt att ha tagit tag i flyttande av kontoret. Jag har ett litet kök här uppe i anslutning till kontoret och det får bli nästa projekt att göra i ordning :)

Nog tror jag det blir lite blandat i den här bloggen framöver, inte bara matlagande :)

Kram!

vidvedspisen sa...

men åh så nyfiken jag blir!

Kram!!!

Ellinor sa...

Hehe, det är väl antagligen inte så märkvärdigt, men en stor förändring för oss ;)

Kram!