Sidor

lördag 15 januari 2011

Kostdoktorns bok, pellets och Oopsies ..

Så har jag läst färdigt kostdoktorns nyutgivna bok.
Det tog lite tid, just för att en annan i familjen fick tag i boken före mig ... ;)
Men nu har jag läst, dock kanske inte begrundat allt än, men i stort en riktigt intressant bok kring varför vi fått några decennier med fetträdsla och vad vi kan göra åt det hela .. Den historiska delen blev för mig mest interessant, just för att det var den delen som jag varit dåligt påläst på.

Nog tycker jag det blev lite väl mycket focus på övervikt, jag känner flera som har både diabetes och hjärtproblematik, men de är inte överviktiga. Jag tror att ändring i kosten skulle hjälpa även dem, men antagligen kommer de att ha svårt att känna igen sina problem vid att läsa den här boken, just för att de inte är överviktiga (?)

Det trevliga just nu, är att Tobbe är riktigt motiverad. Nu tror jag inte alls på att han lilla mage är en produkt av endast dålig kost. Tyvärr har han ett utomordentligt stressigt jobb, och det bidrar nog mycket till de där extra kilona runt midjan. Fint av kostdoktorn att påpeka just den biten, det blir en tankeställare att göra något åt ..  
Det går väl bli Tobbes nyårslöfte, att ordna en fast telefontid där folk kan rådfråga honom.
Som det är nu, så blir han så tokigt störd av uppringningar så han knappt orkar focusera på det han skall göra själv under sina arbetsdagar ..
~
Saga och jag rallade in pellets här om dagen, och jag kom på att det är ju riktigt bra träning som jag håller på med ..
Varje säck innehåller sexton kilo, och det får plats fem säckar på varje skottkärra ( Ja, Tobbe lassar på flera säckar förstås, men jag klarar av fem säckar på kärran utan att välta .. )..  Sedan skall de bäras ner i källaren och lyftas, och hällas ner i en behållare. Schysst träning :)
~

I kväll gjorde jag Oopsies för första gången, de blev riktigt lyckade .. 
Trevliga substitut, när man som jag gillar bröd väldigt mycket, men testar en period utan mjöl ..
Receptet från kostdoktorns bok ..

6 kommentarer:

Cissi sa...

Jag klarar sju säckar ;) hihi.

Ellinor sa...

Duktig du, älskade unge ♥♥♥
Begriper inte varför jag fått så taskiga handleder, det är de som bråkar med mig när jag skall köra skottkärran ..
Nåja, jag går väl flera gånger istället :D
Hoppas allt är någorlunda väl med knät, älskar dig vännen ♥

Kram Mamma

L-Å Arvidsson sa...

Oopsies, ser gott ut...

Ellinor sa...

Hej L-Å1
Jag tycker de ser goare ut än de smakar, men det är ju subjektivt förstås. De försvinner ganska snabbt i munnen, inget tuggmotstånd ;)
Å andra sidan är de ett bra substitut för korvbröd och hamburgerbröd. Då blir det liksom lite etik av det hela; det är det inuti som räknas :D

Maud sa...

Skulle jag ralla in pelletsen så tog det nog lång tid. För jag skulle inte orka bära ner en enda säck. Finge nog sprätta upp den och bära ner hinkvis. Tycker du är stark Ellinor som fixar det. Cecilia är ung och vältränad hon. Det hon tar orkade nog vi också i vår ljuva ungdoms år. Kram!

Ellinor sa...

Hej Maud!
Ja, hon är uthållig och duktig Cecilia, du skulle se när hon röjer i skogen med motorsågen, jag är såå stolt av henne ♥ Skogen kommer i goda händer när hon tar vid :)

Det där med mina handleder har kommit succesivt med åren, jag undrar om det har med psoriasisen att göra, för den typen jag har kan sätta sig på lederna sägs det.

Skall bli intressant att se om det blir bätte nu, med mera träning :)