Sidor

tisdag 12 januari 2010

Kyckling med Sallad ..


I går hittade jag kyckling från Bosarp då jag handlade.. fryst, men dock ekokyckling :) Vi blev alldeles tagna av storleken .. vilken monsterkyckling !


Jag delade upp det hela i lår, vingar och bröst ..

Låren och vingarna fick bryna i min gjutjärnspanna ett slag ...  innan de fick komma in i ugnen och steka färdigt där.

Tillbehöret fick bli en sallad med cremé fraiche, turkisk yoghurt och majones ..
Innehållet i salladen blev en liten squash, en liten bit savoykål samt ett äpple .. allt i små bitar ..

Det fick fräsa i lite olivolja och aningens lite flingsalt ...

innan det kyldes ner och fick hamna i den goda krämiga såsen ..  Det blev ett otroligt gott alternativ till potatissallad .. Ja, jag vill påstå att det blev ännu godare faktisk :)


Tobbe hade köpt små späda endiver, eko från Danmark .. De fick ligga i kallt vatten och bli krispiga.. En halv paprika samt en tomat fick också bada i kallt vatten .. 

Några få spröda endiveblad fick en klick med Philadelphiaost samt lite dillpynt .. paprikan och tomaten skars i klyftor ...


Så blev det en ljuvlig middag i Västtomta även denna dag :)

Vingarna och resterande sallad får bli morgondagens frukost ;)


2 kommentarer:

Maud sa...

Hej! Den kycklingen blir nog ändå godare om de säljer den ofryst.

Ellinor sa...

Hej Maud!
Jo, normalt så säljs de där kycklingarna färska. Googla på Bosarp kyckling så får du se deras hemsida.
Jag har aldrig sett Bosarps kyckling på konsum förut, de sålde dem i halvor, frusna.
Kanske något restparti som de tjänar pengar på .. ?
Hursomhelst så var de sjukt stora... Skulle tro de var korsningar med kalkon! Eller så kanske det är endast tuppkycklingar .. ;)
De smakade väldans gott, hade mörkare kött .. ja, nästan som kalkon vill jag säga. Saftigt och fint kött, även om det varit fruset.
Skulle kanske kolla med Konsum om de inte kan ta in färska ..