Älgfärsbiffar och ekoägg ..
Och så delade vi på några skivor av en ekologisk blodapelsin ... tänk så vackra de är!!
Sen gjorde jag slutspurten av det som fattades till julaftonens kakfat ..
Vi har minskat rejält på kakorna under årens lopp ..
Men några självklara finns kvar .. inte minst eftersom Cecilia är hemma under jul:)
Idag tog jag fram den chokladen som jag köpt in för ett tag sedan ..
Ischokladen fick riktigt fin choklad i år ..
Jag använde drygt 120g choklad och ca 100g cocosa (kokosfett), en äggula och en matsked Larsens cognac ..
Riktigt smarrig blev den :)
Sen var det risbollarnas tur .. (vetesjutton vad de heter på svenska..)
Nåväl.. Grunden är den samma som till ischokladen, alltså choklad samt kokosfett .. sen tillsätts två ägg som vispats med en matsked socker ..
De här är så goda, att jag får slå mig själv på fingrarna för att låta bli dem .. :))
Sedan gjorde jag några kokosmakroner också ..
Tre äggulor och en matsked socker vispas lite lätt .. sedan i med 40g kokosfett och 40g smör.. i denna smet hällde jag i ca 150g kokosflingor från Markatta .. till sist vispades vitorna till hårt skum och blandades i .. Det blir sisådär kanske 30st .. (tror det blev trettio fast någon var och tjuvsmakade innan jag fick räknat dem .. :) Stek på ca 190°c mitt i ugnen ..
De här makronerna är super för de som vill känna kokos-smaken utan en dominerande sockersmak :)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar