Sidor

tisdag 2 juni 2009

It´s about how people make you feel ...

Jag läser endel bloggar och hemsidor kring mat .. Ibland går det så långt på några sidor att man går till ytterligheter för att rettfärdiga den egna filosofin kring mat ..
"Sak" förvandlas till "Person"..
Att det vi äter skall regisseras utifrån en åsikt om vad som är "nyttigt" för oss, är väl endå en utopi ..

Jag tror inte att enskilda personer alena sätter ribban för vad som är "bra" "dåligt" ... det måste alltid finnas ett visst klimat för att odla ..
Det månne vara grödor eller åsikter ..

Tendensen att odla tron _ att "Vi" är "bättre" än "Dom" _ kan som känt _ ta de vidrigaste former .. Det skrämmer mig.
-

Här, en härlig video från Britains got talent ..
Och de dansade sig till final!

Den här gruppen var också utroligt härliga , de kallar sig Diversity (mångfald)
De utropades också till tävlingens vinnare

4 kommentarer:

Maud sa...

Den här gruppen är verkligen bra. Men tyckte samtidigt synd om Susan Boyle som blev tvåa. Hon klarade inte av pressen utan fick läggas in på psyk.Kram Maud

Ellinor sa...

Det är nog tufft för de flesta att vara med i sådana sammanhang tror jag. Stackars Susan Boyle hade det väl inte lätt innan tävlingen heller ..

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Jeg hengte meg opp i matblogger jeg ;o)

Har ikke engasjert meg der, men jeg registrerer jo tilstadighet meninger om mat, og jeg kan nesten ikke engasjere meg mer enn jeg gjør(blir søvnløs, nesten). Holdningene er ofte svært korte og trange for å si det sånn. Det skremmer! Hurtigmat og lavprismat, og vegetarianere som mener de er så mye bedre enn oss andre "dyr" ;o)

Ellinor sa...

Jag har också en period nu som gäst på olika hemsidor och bloggar .. Läser mest faktisk (hör och häpna!..) Det är ganska så mycket av olika diskussioner som är intressanta:)