Sidor

fredag 20 februari 2009

Och hur går det med hundarna och maten ?

Det känns som att vi helt glömt att dokumentera hundarnas mat här på bloggen.
Det är väl så när något bara "flyter på" man glömmer bort ..
Men vi fortsätter att ge hemlagat för det mesta .. och någon gång ett blötfoder när vi har brått. Vi håller oss till Klass, men det finns säkert andra blötfoder som är bra också. Nu ger vi detta foder i liten omfattning, ibland är det skönt att ta det lite lättvindigt.

I dag fick hundarna en salig blandning på havregrynsgröt, hackekorv, stekfett från kotletterna (kokte ur stekpannan). några räkor (med skal, finfint med tillskottet från skalen!) och en rejel klick smör .. över detta sammansurium hällde jag lite ekologisk yoghurt i varje bunke:) Hundarna åt som vanligt med god aptit, de är inte kräsna :)

Sen vi började med hemlagad mat, sover hundarna som "döda" på maten .. de mår så gött:)

Lilla JaktCocker har börjat bli lite smal, hon får extra utfodring ett tag nu, helt enkelt för att små hundar har högre ämnesomsättning än stora .. Visst är det vackert med en Cocker som inte har förädlats för att passa in i utställningskritiken ... ;) (Förklaring; Jaktcockrar, engelska sådana, har mkt kortare päls än sina sällskapsfränder, högre öronfäste också och därmed mkt mindre risk för öronlidelser, de är ypperliga jakthundar med jaktinstinkten i focus ..) Men detta är ingen hundras för en som inte är MYCKET aktiv:D

Inga kommentarer: